On kasvamas kuskil üks pisike puu

Kuulsin hiljuti sellisest armsast ettevõtmisest nagu “Puulapsed”. Tegelevad nad pisikeste puude päästmisega kohtadest, kus nad muidu hukule on määratud – ehituspaigad, metsateed, kraavid, turbakaevandused. Tegevuse algatajaks on üks EMA (Eesti Metsa Abiks) liige, kes oma tütre idee ellu viis.

Eks puid ole varemgi püütud päästa ühel või teisel moel ja tehakse seda ka edaspidi, aga antud juhul võlus mind seda tegevust saatev südamest kiirgav soojus ja suhtumine igasse puusse kui erilisse. Ei ole lihtsalt üks hulk potti pistetud puid, vaid on päästetud puulapsed. Puulaps Kadi. Puulaps Jaanus. Liisi, Kalev, Maarika, Lea, Riho… Suurest osast neist on üleval pildid oma uue omanikuga uues kodus ja väike kirjeldus käekäigust. Mul oli neid pilte vaadates vist sama heldinud tunne, nagu vaataks päästetud kassi- või koerapoegi oma uutes ja parimates kodudes. Endal hakkas ka juba natuke imelik. Aga no vaadake ise, on ju vahva! Nad paistavad kõik nii õnnelikud oma pisikestega.

Puulaps 2
Puulaps Toomas hakkab elama Jooks Rattastuudios.  Mehhaanik Toomas kutsub ka kõiki Meeleavardusele
Puulaps Kadi
Iduettevõtja Kaur Virunurm teab, et loodus on oluline. Puulaps Kadi elab nüüd startupis, mis kasvab temast kiiremini, aga ükskord on suured mõlemad.
Puulapsed
Fotograaf Elinal on kaks kodu ja nüüd on kahel puulapsel Liisil ja Kadril ka kodud.

Rohkem pilte nii omaniku leidnud, kui alles kodu otsivatest puudest on üleval nende facebooki lehel Puulapsed. Puid on hetkel saadaval kolme liiki – kuusk, mänd ja rabamänd. Mõistagi ühelgi puulapsel hinda pole, kuid südame ja sisetunde järgi oleks ju kena tegevusele väike toetus anda. Kogu puulaste eest saadud tulu läheb Eesti Metsa Abiks kontole annetusena kirja, et meie metsad saaksid ka edaspidi pisut rohkem hoitud.

Ehk leiab keegi, kes on plaaninud peagi metsa jõulupuu järgi minna, omale hoopis kuuselaste seast südamelähedase puu ja saab seeläbi ühe isendi metsa kasvama jätta ja teise väikese puu päästa. Või kingi üks väike mänd maa-vanaisale jõuludeks. Või vaata, kas su koduhoovis on koht ühele vahvale kuusele. Aga mõneks ajaks kontori aknalaual ja siis juba looduses? Kui paistab, et selleks aastaks on puulaps veel liiga pisike, siis on võimalus teda oma hoole all kasvatada, et temastki ükskord saaks sirguda suur puu.

Puulaps Helena
Krislini hoole all on puulaps Helenast kaunis neiu sirgunud.

Mind hakkas seda postitust kirjutades peas kummitama Ott Arderi luuletuse põhjal tehtud laul “Pisike puu” ja nii ma seda siin nüüd pool päeva juba ümisen.

„On kasvamas kuskil üks pisike puu, ta rohetav võra on habras ja noor, veel nõrk on ta tüvi ja lühike juur, nii pehme ja sile ta õhuke koor, kuid temagi loodab, et ükskord on suur…“

Kui ka sina omale puulapsukest soovid, siis kirjuta neile facebookis Puulapsed või helista 5591 1723. Ja nagu laulgi ütleb, siis vajab see puu sinu sõprust ja hoolt!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: